Valentijnsvraag

Dinsdag is het Valentijnsdag.

Vroeger bij mij op de middelbare school werden er elk jaar op die dag rozen uitgedeeld. En dat doen ze tot op de dag van vandaag nog steeds. ‘Ah, echt leuk joh. Wat een coole school’. Nou, heus niet. Want die roos kreeg je namelijk alleen als iemand anders die voor je had gekocht. En Lekkere Lodewijk kwam die dan lekker doodleuk uitdelen in de klas.

Een openbaar, analoog tinder tafereeltje. Met het kleine verschil dat niet alleen jij, maar de hele school in de grote pauze kon zien of je in trek was of niet.

Uiteraard werden de “popie-jopies” overspoeld door een golf van rode redders.

Als al die popie-jopies allemaal even netjes naast elkaar op de grond in de aula zouden zijn gaan liggen en daarbij heel even zouden stoppen met ademen en wij die tsunami van rode rozen allemaal één voor één op hun lichamen hadden gegooid zou dat een perfect beeld zijn geweest voor een sterk staaltje nepnieuws met het alternatieve feit dat ook populair zijn op grote schaal z’n tol eist en dat alle roosloze losers dus hun bek moeten houden. Really. It’s true.

Gelukkig waren er destijds heel veel onuitgesproken bondjes waarbij vrienden rozen voor elkaar kochten zodat zij zich in elk geval niet de kneus van de klas hoefde te voelen.
En dan net doen alsof je niet wil zeggen van wie je hem hebt gekregen, zodat er misschien onverhoopt toch nog iemand is die denkt dat iemand een oogje op je heeft terwijl iedereen weet dat Daphne ook dit jaar je hachie weer heeft gered. #dankbaar.

Dit jaar wil ik hachies redden. Dinsdag welteverstaan. Laat me weten als ik jou mag overspoelen met leuke woorden over jezelf. Het maakt niet uit of ik je goed ken of niet. Ik weet heus wel iets leuks over jou te schrijven.

En. Het is ook een beetje uit eigenbelang.
Omdat ik soms gewoon zin heb om heel lief te zijn voor iemand.
Dus je doet mij er ook een plezier mee.
Really.
It’s true.

P.S.1 Vrijgezellen krijgen voorrang. En als jij – met partner – dat oneerlijk vindt omdat je er ook heel hard behoefte aan hebt, dan moet je denk ik maar even een gesprekje voeren.
P.S.2 Soms mis ik Daphne.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.