Hoe het zou kunnen zijn

In 2015/2016 heb ik intensief meegewerkt aan het project ‘Hoe het zou kunnen zijn’. Beeldend kunstenaar Matthijs Bosman verbleef een jaar lang in opdracht van Het Huis Utrecht op de Amsterdamsestraatweg en samen met hem dompelde ik me onder in de straat.

Ik was uren en dagen op straat om contact te maken met de buurtbewoners en ondernemers en om ze te overtuigen van hun kwaliteiten als medespeler in de film die Matthijs voor ogen had.

 

In ontmoeting en samenwerking met de bewoners en ondernemers van de Amsterdamsestraatweg ontstond de film ‘Hoe het zou kunnen zijn’.

De enige professionele acteur in de film was hoofdrolspeler Evert van der Meulen, de overige acteurs waren allemaal mensen uit de buurt.

Een project om nooit te vergeten. Een film waarbij het proces evenzo mooi was als het eindresultaat, in een straat waar niet de schoonheid niet altijd lijkt te zegenvieren.

Maar zoals Matthijs Bosman in een interview na aanleiding van dit project zo mooi zei:

‘ wanneer je schoonheid ziet in je omgeving, dat niks zegt over waar je bent, maar alles over wie je bent’ . Deze quote  zit nog steeds als inmiddels vergeeld krantenknipsel op mijn dashboardkastje geplakt in de auto.

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.